RÉPAFŐZELÉK

2021. március 7., vasárnap

-  amikor egy szép kora tavaszi napon, már a gyerekeim is a nosztalgikus ízekre vágynak. 

HOZZÁ: 4-5 szép, nagy, egészséges répa hámozva és apróra vágva, 1 ek olaj, 1-2 ek nádcukor, 2-3 csipet só, annyi víz, amennyi ellepi, 1 kis csokor petrezselyem apróra vágva, 2 ek liszt, 2,5 dl tej, 1 tk vaj és pár debreceni kolbász karikázva és hagymával kevés olajon, serpenyőben átsütve

Az apróra vágott sárgarépát az olajon átforgattam, cukorral és sóval ízesítettem, felöntöttem langyos vízzel, majd kb. 15 perc alatt, közepes hőmérsékleten puhára főztem. Hozzákevertem a petrezselymet és rászűrtem a liszttel elkevert tejet. Összeforraltam, finomhangoltam az ízeit, hozzákevertem a vajat és kész. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése