HOZZÁ: 2.5 kg málna lemosva, tisztítva, 1 l ásványvíz, 1.6 kg kristálycukor, 1 dkg borkősav
A málnát, cukrot, borkősavat, vizet addig forraltam amíg a habja eltűnt. Sűrű szövésű szitán 2x átszűrtem, kiforrázott, üvegekbe töltöttem, száraz dunsztba tettem. A visszamaradt törkölyt fél liter vízzel átforraltam, leszűrtem, hogy rögtön legyen pár pohár friss málnaszörpünk.
Hűtőben tartom és felrázom, mielőtt használom.
Amint elkészültem a szörppel, rögtön forraltam egy kis üveg, málnás balzsamecet redukciót. Salátaöntetnek és, hogy feldobja a grillezett sajtot, zöldséget vagy húst.
HOZZÁ: 1 dl balzsamecet, 1 dl málnaszörp
A balzsamecetet a málnaszörppel méz sűrűségűre forralom, kb 10 perc alatt.
Kis üvegbe töltöm és hűtőben tartom, 2 hét alatt elhasználom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése