A RÁNTOTT TÖKHÖZ a tököt lehámoztam, belsejét kanállal kivájtam, 1 centiméteres cikkekre vágtam. Lisztbe, tojásba, házi zsemlemorzsába forgattam és forró olajban (amennyi ellepi), aranyszínűre sütöttem. Utólag sóztam, hogy ne engedjen levet. Így kívül roppanós, belül krémes maradt.
HOZZÁ: 5 dkg vaj, 5 dkg liszt, 5 dl tej, nagy marék megmosott, szártalanított kaporzöld, só, citrombors, cukor
A KAPORSZÓSZHOZ A vajon a lisztet megfuttattam, a tejjel felengedtem, összeforraltam, hagytam besűrűsödni, az apróra vágott közönséges kerti kaporral, sóval, citromborssal és cukorral ízesítettem. Az egészet selymesre és nagyon zöldre turmixoltam.
A frissen sült tökfarkakat a kaporszószba tunkoltam. Hokedlin ülve, evőeszköz nélkül jó eszegetni, hogy minden ujjunkat nyalogathassuk utána. Egy pohár zöld veltelini fröccs passzol mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése