HOZZÁ: 20 dkg finomliszt, 1 mokkáskanál sütőpor, 1 nagy csipet só, 25 dkg cukor, 60 dkg tehéntúró, 2 kezeletlen citrom reszelt héja, 1 rúd vanília kikapart belseje, 10 dkg vaj, 4 dl tej, 3 egész tojás, 10 szem hámozott-magozott-felezett sárgabarack, 1 evőkanál narancslikőr és
2 evőkanál nádcukor
A sütőt 180 fokra melegítem. A lisztet a sütőporral, sóval és a cukor felével-, a tejet a tojásokkal, vaníliával-, a túrót a cukor másik felével, reszelt citromhéjjal elkeverem. A vaj felével kikenek egy tűzálló tálat, beleszóróm a lisztes keverék felét. Ráhalmozom a túrós keveréket. A maradék lisztes keverékkel beborítom. A narancslikőrben megforgatott hámozott-felezett-magozott sárgabarackokat a tetejére nyomkodom. Meglocsolom a tojásos tejes keverékkel és fakanál nyelével lefolyókat nyomkodok a kulimászba, hogy a folyadék lejusson. Megszórom a nádcukorral és vajdarabkákkal és ...
... aranyra sütöm.
aztán melegen vagy hidegen...
porcukor helyett kevés bodzaszörppel locsoltam meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése