ALAP A GALUSKA

2016. június 13., hétfő


Sokan, sokfélére esküsznek. Épp, hogy csak keverd össze! Keverd addig, amíg buborékokat (vagy csillagokat) nem látsz! Tegyél bele x tojást vagy olajat vagy sót! Tojást, olajat, sót - nem, az nem is kell bele! A tejföltől lesz könnyű habos! - és így tovább, de végülis ez tök fölösleges 3 sor volt, mert valójában annak van értelme, ha arról írok, ami nálam működik és szerethető. Az én galuskám pedig ilyen.
HOZZÁ: fejenként 1 egész tojás/1dl hideg víz/11 dkg sima liszt, ebben a sorrendben összekeverve. Közben vizet forralok, majd 1 teáskanál sót teszek bele. Van, hogy deszkáról késsel szaggatom, vagy a nokedliszaggatón átreszelem. Kb. 3 percig gyöngyözve főzöm, majd leszűröm, hideg vízzel átmosom, lecsepegtetem, 1 evőkanál olajjal vagy olvasztott vajjal átkeverem, tálalásig letakarva félreteszem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése