Az igazán bársonyos harapásokhoz nélkülözhetetlen az olajozottság. ehhez elég, ha jó minőségű, friss ízű olívaolajat, puha vajjal kihabosítunk. már szedhető a kertemben az idei első snidling, apróra vágva, most azt kevertem hozzá. néha rügyeket, csírákat, első virágszirmokat is, nagyszemű sóval. napsütésben, pirítóson, a kedvenc reggelik egyike.
HOZZÁ: egyenlő mennyiségű vaj és olívaolaj késes aprítóban krémessé keverve. 1-2 evőkanál zöldfűszer (pl snidling, medvehagyma, bazsalikom, zsálya, lestyán), első tavaszi ehető szirom (pl körömvirág) hozzáadása. a kész puha krémet átkanalaztam a tálalóedénybe, majd hagytam pár percig fagyasztóban dermedni, amíg a pirítós elkészült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése