GONDOLATAIM A LECSÓ KÖRÜL

2017. augusztus 7., hétfő

Ki és hogyan szereti a lecsót? Például én, aki sokféle, színes paprikával készítem, a hagymát nagyobb kockákra vágva hagyom, a paradicsom héját mindig lehúzom, pici nádcukor kerül bele és piros és füstölt paprika is. Néha kolbászkák. Néha nem. Szinte csak lepirítom, nem főzöm rommá, roppanak a fogam között a színesek. Gyereknek a vajas kenyérre kanalazva, kamaszként rizzsel vagy tarhonyával, pár éve pedig, hogy felnőttem, néha már tojással is. Azt először kicsit lesütöm, úgy kerül rá a forró lecsó és marad meg mindkettő állaga méltóságban. … és ki ne maradjon a szaft tunkolása tépett fehér kenyérbéllel. Szeretem a lecsót. Szabad és színes íze cigánytánc a tűz körül.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése