... az itthoni Sóskaramella! Persze mire észbekaptam, hogy ez idevaló, szinte elfogyott. Létrehozni végtelenül egyszerű és rendkívül jól fejleszti az önuralmat. Ezért most, mivel az utóbbival gyengén állok, ezt a lépést kicsit elódázom. Az viszont jól megy.
HOZZÁ: 40 dkg kristálycukor, 16,5 dkg vaj, 2,5 dl minimum 35 % zsírtartalmú tejszín, 2 nagy csipet Maldon só
❶ Egy felhevített serpenyőben felolvasztom a cukrot és addig kevergetem,
amíg szép óarany színű lesz. ❷ Leveszem a tűzről és hozzákeverem a vajat. /HAHÓÓÓ, tűzforró és esetenként pattogva bugyborog is!/ ❸ Visszateszem a tűzre és hozzáöntöm a tejszínt. ❹ A karamellkeveréket felforralom, közben habverővel bársonykrémmé keverem. ❺ Ha kissé kihűlt, hozzáadok 1 csipet sót és jól zárható üvegedénybe töltöm.
A tetejét a másik csipet sóval díszítem. Hűtőben, állítólag 6 hétig eláll.
... szúnyogcsípésre is. tányér
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése