Hadd ne mondjam, mi mindenre jó ...

2015. július 14., kedd


... az itthoni Sóskaramella! Persze mire észbekaptam, hogy ez idevaló, szinte elfogyott. Létrehozni végtelenül egyszerű és rendkívül jól fejleszti az önuralmat. Ezért most, mivel az utóbbival gyengén állok, ezt a lépést kicsit elódázom. Az viszont jól megy.






HOZZÁ: 40 dkg kristálycukor, 16,5 dkg vaj, 2,5 dl minimum 35 % zsírtartalmú tejszín, 2 nagy csipet Maldon só
Egy felhevített serpenyőben felolvasztom a cukrot és addig kevergetem, amíg szép óarany színű lesz.  Leveszem a tűzről és hozzákeverem a vajat. /HAHÓÓÓ, tűzforró és esetenként pattogva bugyborog is!/  Visszateszem a tűzre és hozzáöntöm a tejszínt.  A karamellkeveréket felforralom, közben habverővel bársonykrémmé keverem.  Ha kissé kihűlt, hozzáadok 1 csipet sót és jól zárható üvegedénybe töltöm. A tetejét a másik csipet sóval díszítem. Hűtőben, állítólag 6 hétig eláll.

... szúnyogcsípésre is.   tányér

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése