Mire felébredtek

2014. április 27., vasárnap




A MI KIFLINK
Kiflit sütni akkor a legjobb, amikor még mindenki alszik. Nem mondom, hogy ez sokszor előfordul, mert én is alszom, ahogy mindenki más. Mégis vannak varázslatos, csendes hajnalok, mielőtt a fény eloltja az éjszakát, amikor csak ketten vagyunk. A készülő kifli meg az álmos-lelkes nő. 

HOZZÁ: 3 dl langyos tej, 2,5 dkg friss élesztő, 1 kávéskanál cukor, 1 evőkanál puha vaj, 1 tojás sárgája, 50 dkg fehér, sima liszt, 1 dkg só, 1 evőkanál tej és 1 tojásfehérje keveréke
A langyos, cukorral elkevert tejben az élesztőt felfuttatom, hozzáadom a vajat és a tojássárgáját, simára keverem és a sóval vegyített liszttel simára dolgozom. Kb. 1 órát pihentetem, majd két cipóra osztom. A cipókat kb. 3 mm vastag, kerek lappá nyújtom. A lapokat tortaszelet módra nyolcadolom és a szeleteket egyenként feltekerem kifliformára. Sütőpapírra teszem és még kb. 20 percet pihentetem, majd a kiflik tetejét megkenem a tojásfehérje és tej keverékével. Légkeverésen, 190 fokon, 15 perc alatt sütöm készre. 16 db lesz. Amíg a tészta kel, még szundizom, amíg sül, ezt meghallgatom. Jó reggelt!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése