A sonka, tojás, retek, torma szülinapja

2014. április 17., csütörtök

A húsvéti sonkázás pont olyan mint az újévi lencsézés. Kb. kedd az a nap, amikor már nem is udvariaskodom, kerekperec kimondom, elegem van a sonkatojásretektorma kvartettből. Na de addig! A családunkban a Húsvét két reggeliből és egy bárányozásból áll és abból, hogy sose felejtek el gyömbér vagy fügelekvárt venni vagy főzni a sonka mellé, tojást festeni, barátokat várni és látogatni és örülni a tavasznak. Főzöm a sonkát, a vízébe mindig teszek szegfűszeget, sütöm a kalácsot, mert a kalácsmorzsából készül a legfinomabb kalácspuding, ami mellé kötelező a málnalekvár, a tojáskrémből sem hiányzik a citromhéj, reszelem a tormát és párolok mellé almát is, a báránycombhoz keverem a mustáros mézet, mert a sós, édes, savanyú és csípős is jóbarátok a konyhámban. Boldog húsvéti hancúrozást mindenkinek!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése