Ki és hogyan szereti a lecsót? Például én, aki sokféle, színes
paprikával készítem, a hagymát nagyobb kockákra vágva hagyom, a
paradicsom héját mindig lehúzom, pici nádcukor kerül bele és piros és
füstölt paprika is. Néha kolbászkák. Néha nem. Szinte csak lepirítom,
nem főzöm rommá, roppanak a fogam között a színesek. Gyereknek a vajas
kenyérre kanalazva, kamaszként rizzsel vagy tarhonyával, pár éve pedig,
hogy felnőttem, néha már tojással is. Azt először kicsit lesütöm, úgy
kerül rá a forró lecsó és marad meg mindkettő állaga méltóságban. … és
ki ne maradjon a szaft tunkolása tépett fehér kenyérbéllel. Szeretem a
lecsót. Szabad és színes íze cigánytánc a tűz körül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése