Az áprilisi kert lelkesít. Nincs háború még a csigákkal, földibolhákkal, katicákkal sem. Minden annyira friss, most született, olyan erő van a földben és a zöldekben, olyan illata van az életnek, olyan zöld a valóság. A rukkola intenzíven burjánzik (hívhatnám invazív gaznak is nyugodtan), a spenót még bébi, de már szedhető, a snidling lassan már virágba borul, vizitormát pedig úgyis minden héten veszek a piacon, amíg még lesz. Egy sűrű, intenzív zöld krémlevessel ölelem magamhoz a tavaszt.

Az apróra vágott póréhagymát lesóztam, majd a vajon megpároltam. Hozzáadtam a kockára vágott krumplit, tettem rá annyi vizet, amennyi ellepi és puhára főztem. Belekevertem a lemosott spenótleveleket, pár percig együtt forraltam. Botmixerrel pürésítettem. A tejszínnel kiforraltam. A maradék zöldeket késes aprítóban összevágtam, a levesbe kevertem. Az egészet átszűrtem. Tetejére friss tormát reszeltem, pár szál nyers zöldet ropogtattam mellé. Forrón, frissen, zölden.
itt egy másik zöldleves is
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése