ha unod a banánt

2017. február 23., csütörtök


Ha unod a banánt, cseréld le érett avokádóra. Az egyszerűen csak felszeletelt, sózott, pirítós változat is csodálatos, de krémesíthető állaga, viszonylag semleges íze nyomós ok arra, hogy édességként is megállja a helyét. A valódi, szabadon termő, érett avokádó íze a tanyasi tojásra emlékeztet, vagy egy krémes libamájra. Szinte bármilyen gyümölccsel, tört csonthéjassal, kakaóval, csokoládéval, kávéval harmonikus kapcsolatba tud kerülni. Finomított cukor és tehéntej nélkül is. 
HOZZÁ: személyenként 12 dkg érett avokádóhús, 2 teáskanál agave szirup (vagy méz), 1 nagy teáskanál 70-100 % kakaópor (vagy 4 dkg olvasztott étcsokoládé), 2 evőkanál mandulatej (vagy bármilyen tej), 1 csipet só. Az összes alapanyagot kisméretű turmixgépben krémesre mixeltem, üvegpohárba kanalaztam és kb. 15 percre a hűtőbe tettem. Ennyi. A tetejére pirított mandulát, liofílizált málnamorzsát és áfonyaport szórtam. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése