Csak amolyan melléktermék lett, a megmaradt szilvásgombóc tésztát nyújtottam ki és csapkodtam szét darabokra, aztán forrásban lévő, sós vízben gyorsan kifőzve, vajas pirított morzsában megforgatva, porcukorral hintve, baracklekvárral csurgatva, gyorsan fotózva, forrón tálalva, --- már el is tünt…
HOZZÁ: inkább arányokat írok - 1/2 kg áttört, héjában főtt burgonya, 1 szobahőmérsékletű tojás, 25-30 dkg liszt, 1 evőkanál vaj. Mindezeket jól összedolgozom (amint a krumpli kézmelegre hűlt), ha szükséges adok még hozzá lisztet, kinyújtom kb félcentis vastagságra, majd késsel 2-3 cmes téglalapokra szétcsapkodom. Addig főzöm, amíg feljönnek a víz tetejére. Leszűröm, nem öblítem le. Jöhetnek a variációk is, túróval és tejföllel, sült szalonna morzsával, fokhagymás vajban forgatott spenótlevelekkel és juhturóval, mákkal, vajjal, mézzel, cukrozott dióval, szilvarösztivel, vajjal, ki hogy szereti. Ki, hogy szereti?
Így ahogy írod vagy cukros tejföllel vagy cukrozott mákkal vagy csak vajjal
VálaszTörlés