NUDLI

2016. december 5., hétfő

Csak amolyan melléktermék lett, a megmaradt szilvásgombóc tésztát nyújtottam ki és csapkodtam szét darabokra, aztán forrásban lévő, sós vízben gyorsan kifőzve, vajas pirított morzsában megforgatva, porcukorral hintve, baracklekvárral csurgatva, gyorsan fotózva, forrón tálalva,  --- már el is tünt… 
HOZZÁ: inkább arányokat írok - 1/2 kg áttört, héjában főtt burgonya, 1 szobahőmérsékletű tojás, 25-30 dkg liszt, 1 evőkanál vaj. Mindezeket jól összedolgozom (amint a krumpli kézmelegre hűlt), ha szükséges adok még hozzá lisztet, kinyújtom kb félcentis vastagságra, majd késsel 2-3 cmes téglalapokra szétcsapkodom. Addig főzöm, amíg feljönnek a víz tetejére. Leszűröm, nem öblítem le. Jöhetnek a variációk is, túróval és tejföllel, sült szalonna morzsával, fokhagymás vajban forgatott spenótlevelekkel és juhturóval, mákkal, vajjal, mézzel, cukrozott dióval, szilvarösztivel, vajjal, ki hogy szereti. Ki, hogy szereti? 

1 megjegyzés:

  1. Így ahogy írod vagy cukros tejföllel vagy cukrozott mákkal vagy csak vajjal

    VálaszTörlés