BABA

2016. január 15., péntek

Egy tökéletes babapiskóta is lehet komplex ízélmény. Ami ehhez szükséges, az a 6. hónaptól bevésődő aroma, szín, textúra és forma együttes előhívása. Legyen édes, vaníliás, világos, ropogós és szájban olvadós. Továbbá, ne érződjön rajta tojásbuké vagy lisztesség, alapanyagainak kohéziója teremtse meg a rá jellemző új ízt. Babapiskótát sütöttem.
HOZZÁ: 4 szalmonella ellen kezelt tojás, 12 dkg bio porcukor, 12 dkg bio fehér liszt, 1 csipet só, 1 mokkáskanál vaníliakivonat 
➊ A sütőt előmelegítem 175 C fokra, két sütőlemezre szilikonos sütőpapírt terítek. ➋ A szobahőmérsékletű tojásokat szétválasztom, először a cukor felével a fehérjét verem kőkemény habbá, majd a cukor másik felével és a vaníliakivonattal a sárgákat keverem fehéredésig. ➌ Mostantól gyorsan dolgozom, hogy a habok össze ne essenek: hablapáttal óvatosan összekeverem a tojáshabokat, miközben a sóval elkevert lisztet is hozzászitálom. ➍ A kevert tésztát habzsákba töltöm és kb 30 babapiskóta formát húzok a 2 sütőpapírra. ➎ Kb. 12 perc alatt készresütöm. Szellős, tiszta helyen, másnapra ropogósra szárad, akkor dobozba töltöm. Kisbabáink 6 hónapos kor után napi 1-2 db-ot rágcsálhatnak is belőle.


zene 30 babapiskótához és egyszerű sütikhez

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése