EPER és KRÉM

2014. május 19., hétfő



Juhuuuúúú, az eperszezon elkezdődött, jöjjön elsőnek egy EPER és KRÉM.
HOZZÁ: 1 kg friss, tisztított, szabadságban és napfényben felnőtt eper, 6 evőkanál méz és 1 kezeletlen citrom leve, 1 csomag piskótatallér, kb 30 dkg mascarpone és görög joghurt egyenlő arányú keveréke, 20 dkg nád porcukor, még 1 citrom leve, mokkáskanál vanília kivonat

Az eper felét turmixban pürésítem a mézzel és citromlével. A gyümölcs másik felét vékonyan felszeletelem. A mascarpone-t habosra keverem a joghurttal, az átszitált porcukorral, a vanília kivonattal és a másik citrom levével. Rétegesen üvegedénybe, tálba vagy poharakba pakolom, a tetejét eperszeletekkel fejezem be, kevés mézes citromlevet csorgatok még rá és mehet a hűtőbe. Most jön a legnehezebb rész, várni minimum 3 órát. Legjobb ilyenkor elhagyni a lakást és a kulcsot, megbízható és szigorú személyre bízni, anélkül, hogy megmagyaráznánk tetteink okát. De ha hazaérünk! Mondhatja bárki, hogy uncsi meg kommersz, meg lefutott, meg ilyenek, mert nem az...



Hogy hány adag lesz, nem tudom, de biztosan kevesebb. Egyébként is sietve el kell fogyasztani, mert az eper hamar romlásnak indul. A méz a citromlétől ellágyul. A citromlé helyett előfordul, hogy bodzaszörpöt használok és ezt a keveréket,  plusz külön rétegként is a pohárba teszem. A joghurt lehet török, a piskóta baba, epret meg a kiskerteken kívül, szedjetek itt.

1 megjegyzés:

  1. Egy héten belül kétszer is elkészült. Óóóóóóriási nagy tálban és még így gyorsan elillant

    VálaszTörlés