Ünnepi lazac krémes

2014. március 22., szombat

Mást se láttam napokig Párizsban mint édes, krémes, mázas, mille-feuille-et, francia ezerleveles krémest! Hogy ez eddig miért nem jutott eszembe? Ráadásul a krémvariációk száma is végtelen, ez itt a legegyszerűbb alapkrém, ami csak létezik. A skót, füstölt lazacra pedig mindig vevő vagyok, csak bátorítani tudok mindenkit arra, hogy szakadjon el végre attól a tézistől, hogy drága meg csak ünnepkor. Ma különben is a Szombat Európai Világnapja van, még egy üveg hűs rosét is vegyetek elő hozzá és hurráááá!


LAZAC KRÉMES
hozzá: 6 szelet, 4 x 10 cm-re vágott, vékony, füstölt lazac, 20 dkg crème fraiche, 1 marék apróra vágott snidling, 1 kezeletlen citrom leve, a tetejére apróra vágott snidling, citromhéj, maldon só, durvára őrölt színes bors

A füstölt lazac szeleteket méretre vágom. A levágott darabokat a krémesek előkészítése közben, jóízűen megeszem. A crème fraiche-t habosra keverem a citromlével és a snidlinggel és habzsákba teszem. A lazacszeletek közé a habzsák segítségével viszem fel a snidlinges krémet. A tetejét citromhéjjal, snidlinggel, maldon sóval, őrölt borssal díszítem. Pirítóssal és/vagy salátával azonnal megetetem azokkal akik szeretik, akiket szeretek.

2 db. Crème fraiche a Culinaris üzleteiben vagy a Metroban is kapható, vagy 10 dkg házi tejföl és ugyanannyi házi tejszín keverékével helyettesíthető. Könnyített verzióban görög joghurtot használok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése